Indofood

Indofood is een verzamelnaam van Indische gerechten uit de Indische keuken. De Indische keuken is een combinatie van de Indonesische, Chinees-Indonesische en Europese keuken. Aan het begin van Nederlands-Indië zijn Europese invloeden in de Indische keuken gekomen. Indofood kenmerkt zich door de sterke smaken dankzij de vele krachtige Indische kruiden die vaak worden gecombineerd. Met Indofood is elke hap weer een ware smaakbelevenis. Wanneer je openstaat voor nieuwe smaken en/of een passie voor eten hebt, is Indofood iets wat niet op je lijstje mag missen.

Waar komt Indofood vandaan?

Onder Indofood verstaan we de authentieke gerechten van de Indische keuken. Hieronder verstaan we niet alleen gerechten uit Indonesië, maar de hele Indische Archipel. Het Indische Archipel, wat eilandenzee betekent, bestaat uit 23.288 eilanden. De bekendste en grootste Indonesische eilanden zijn Java, Sumatra, Borneo, Nieuw-Guinea en Celebes. De regio staat bekend om zijn specerijen en kruiden die kenmerkend zijn voor de Indonesische gerechten. Deze specerijen en kruiden zorgden er vanwege hun hoge waarde voor dat handelaren over de hele wereld naar de Indonesische Eilanden kwamen. De Nederlandse Vereenigde Oostindische Compagnie, ook wel VOC, stichtte er zelfs een vestiging om hun macht in de wereldhandel van de specerijen te versterken. Onder andere de Nederlandse aanwezigheid zorgde voor Europese invloeden in de Indische keuken. Ook zouden er diverse invloeden uit China, India en het midden-oosten zijn.

Wat kenmerkt Indofood?

Indofood kenmerkt zich door de kruiden en specerijen uit de regio. De sterke smaken worden vaak gecombineerd in de gerechten waardoor de uiteenlopende smaakbelevenissen Indofood kenmerkt. Een aantal bekende kruiden uit de Indische keuken zijn kerrie, komijn, gember, citroengras en koriander. Onder Indofood vallen veel gerechten en omdat deze gerechten zijn oorsprong vinden uit duizenden bewoonde eilanden van Indonesië, maken vele volkeren en/of personen er eigen variaties van.

Online Indofood bestellen bij Toko Tropical

Indofood is tegenwoordig bijna overal te verkrijgen, maar voor de echte authentieke smaken ga je naar de Indische restaurants of de Indische toko’s. Bij Toko Tropical brengen we al meer dan 30 jaar de authentieke smaken over met onze, meer dan 60, vers- en ambachtelijk bereide Indofood gerechten. Wij zijn al meerdere keren verkozen tot een van de beste toko’s van Nederland! Kom het zelf ervaren en haal Indofood gerechten koud of warm bij ons op. 


Bestel nu Indofood online bij Toko Tropical >